Wednesday, October 11, 2006

ONWETENDHEID/ONRECHTVAARDIGHEID

Ik ben het niet altijd eens met de globalisten. Maar dat ik het niet altijd eens met ze ben wil niet zeggen dat ik tegen ze ben. Globalisering/internationalisering heeft zijn goede, maar ook veel slechte kanten. Het is onrechtvaardig. De westerse wereld neemt beslissingen over de derde wereld. De derde wereld is dus afhankelijk van de westerse wereld. Zonder het geld wat ze krijgen/lenen van de wereldbank (westerse wereld) kan de derde wereld niet rondkomen. Maar dat kunnen ze nu ook al nauwelijks. Ze zijn constant afhankelijk van ons.

Als je gehoord wilt worden en iets wilt veranderen aan de (on)rechtvaardigheid moet je zijn bij de grote multinationals. Want zij hebben de macht en het geld om ook daadwerkelijk iets te veranderen.
De onwetendheid hier in Nederland over globalisering is groot. Ons gaat het allemaal voor de wind, we kunnen alles doen en kopen wat we willen. Het aanbod is groot. Hier lijkt niks aan de hand te zijn. Maar veel van die producten die wij gebruiken komen juist uit die landen die het zwaarste bukken onder de internationalisering. Is er een manier om aan te geven hoe het werkelijk in elkaar zit? Dat men meer in de gaten krijgt hoe de vork in de steel zit. Is er een manier om globalisering/internationalisering zichtbaar te maken? Kan ik de onrechtvaardigheid en de onwetendheid die in de producten om ons heen schuilen zichtbaar maken?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home